Input modis SPE:n linukkaan

FinGinin pajalla pyörii paljon SPE:n linukoita, pääsääntöisesti niistä on releet tai FETit palaneet. Tällä kertaa asiat olivat toisin, ihme ja kumma. Todennäköisesti tästäkin on FETit vaihdettu kertaalleen tehtaalla  ja tilalle on laitettu MRFX1K8 FETit. Jostain kumman syystä, myös ohjaustehon maksimi arvoksi oli jätetty vain 4 Wattia, joka sitten ei riittänyt linukan oman tunerin viritykseen.

Asiakas siis otti yhteyttä pyytäen, että ohjaustehoa nostetaan ja sillä hetkellä sepän ajatuksissa SPE oli helppo modata, mutta… Ensimmäisellä yrityksellä lisättiin inputtiin 10db vaimennus, mutta testitulokset näyttä samaa neljän Watin maksimia. SPE ei näihin luovuta kytkentäkaavioita, mutta ehkäpä olisi saattanut kertoa mitä tehdä, jos asiaa olisi alkanut kysellä, mutta asiaa piti itse vielä saada miettiä.

Aivan!! ohjausteho mitataan ennen vaimennuksia, EIKÄ sen jälkeen! Input puolelta löytyi erillinen tehomittauspiiri, josta lähti RF-signaali ohjauskortille. Sepän pään päälle syttyi lamppu ja AHAA elämyksen riemu näkyi kasvoilta. Lisäsin myös10db vaimentimen  tähän mittauspiirin ja testitulokset näyttivät positiivisilta. Näin mittausjännite oli sama neljällä Watilla, kuin myös neljälläKYMMENELLÄ Watilla.

Modaus täytyi tehdä näin, koska ohjausteho muuttuu MIN/MID/MAX tehoilla ja neljän Watin raja on ohjelmoitu ohjelmistoon, eikä ohjelmistoon voi itse tehdä muutoksia.

Tästä ratkaisusta seppäkään ei ole itse varma, mutta Italian reissulta SPE säästyi ja asiakkaan toivoma muutos saatiin tehtyä, sekä tuneri toimii nyt halutulla tavalla. Mikä on varmaa, tämäkin SPE on pilattu FinGin pajalla 😉